Web Analytics Made Easy - Statcounter

عصر ایران؛ حمید رضا غریب-اگر خواهان خرید یک خودروی صفر کیلومتر کره ای با مدل 1401 هستیدالان تنها گزینه موجود درایران سانگ یانگ تیوولی اسپشیال پلاس است.

فیلم بررسی 1 روزه تیوولی اسپشیال

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

شرکت های خودروساز کره ای بعد از آغاز تحریم ها از بازار ایران خارج شده و تولیدشان را در ایران را که با شرگای ایرانی داشتند متوقف کردند در ادامه و بعد از ممنوعیت واردات خودرو نیز هم اکنون چندین سال است که دیگر خودرو جدید کره ای در بازار  ایران وجود ندارد و بنابراین اگر مشتری قصد خریداینگونه محصولات با مدل روز را داشته باشد فقط می تواند سانگ یانگ تیوولی اسپشیال پلاس با مدل ۱۴۰۱ را خریداری کند و لذا این خودرو را می توان اکنون تنها محصول کره ایی که در ایران قابل خرید است نامید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به همین بهانه تست و بررسی یک روزه این خودرو را در دستور کار قرار دادیم.

 

 

معرفی نسخه اسپشیال پلاس تیوولی

نمونه های وارداتی تیوولی به رغم ظاهری مناسب به دلیل داشتن موتور 1600 سی سی تنفس طبیعی با 128 اسب بخار برای مخاطبان ایرانی که به شتاب بالای خودرو علاقمند بودند گزینه جذابی نبود و آنها را به سمت خرید محصولاتی با موتور های قوی تر سوق می داد.

حال این مشکل در تیوولی های جدید رفع شده و محصولات جدید این کمپانی با تغییر جدی در موتور و  داخل کابین و حتی تغییرات جزئی در نمای بیرونی روانه بازار ایران شده است.

طراحی قسمت میانی داشبورد، صفحه نشان‌دهنده‌ها و نحوه قرارگیری دکمه‌ها، کاملاً با نسخه‌های قبلی تفاوت دارد.

در تیوولی اسپشیال و اسپشیال پلاس دیگر از موتور تنفس طبیعی 1600 سی سی خبری نیست و جای آن یک موتور 1.5 لیتری توربو TGDi که ۱۶۳ اسب بخار قدرت را با گشتاور ۲۸۵ نیوتن متر تولید می کند پر کرده است.

جعبه دنده این نسخه تیوولی هم از نوع شش سرعته اتوماتیک AT و ساخت کمپانی آیسین ژاپن است که توان را به چرخ های جلوی این کراس اوور کره ای می رساند.

یکی از موارد دیگری که در تیوولی اسپشیال تغییر جدی داشته فضای داخل کابین و داشبورد خودرو است طراحی قسمت میانی داشبورد، صفحه نشان‌دهنده‌ها و نحوه قرارگیری دکمه‌ها، کاملاً با نسخه‌های قبلی تفاوت دارد.

موتور توربو شارژ جدید تیوولی

در ضمن، این نسخه از مانیتور 9 اینچی اندروید با قابلیت پشتیبانی از زبان فارسی بهره می‌برد که این پشتیبانی از زبان فارسی علاوه بر مانیتور در تمامی منو های آمپر جلو نیز دیده می شود.

از جمله امکانات تیوولی اسپشیال و اسپشیال پلاس می توان به به شش کیسه هوا، سانروف، استارت دکمه، سنسور پارک جلو و عقب، دوربین عقب، فرمان کمکی برقی، تنظیم حالت رانندگی، صندلی راننده برقی، گرمکن و سردکن صندلی های جلو، کروز کنترل، کنترل حرکت در سراشیبی، سامانه کنترل پایداری، تهویه اتوماتیک دوکاناله، ترمز اضطراری خروج از پارک، سنسور نور، سنسور باران، رادار نقطه کور، نمایشگر لمسی، شارژر بی سیم تلفن همراه، چراغ های LED جلو، مه شکن LED طرح جدید و… مجهز است.

بزرگترین نقطه منفی این خودرو را باید کم بودن فضای صندوق عقب آن دانست

نسخه اسپشیال پلاس تیوولی که با مدل ۱۴۰۱ در بازار حضور دارد، به اسپویلر عقب به صورت استاندارد مجهز بوده و از این جهت تفاوت جزئی با نسخه اسپشیال دارد.

تجربه رانندگی

وقتی وارد کابین تیوولی می شوید کاملا حس اینکه  درون یک  خودرو  کره ای و نه چینی هستید به راننده منتقل می شود.

صندلی ها کاملا شما را در خود جای می دهد و استفاده از سرد کن صندلی هم در این روزهای گرم واقعا حس مطبوعی دارد.

آپشن های این خودرو مانند برخی از محصولات چینی که فقط اسم آپشن در محصولاتشان وجود دارد ولی عملکرد خوبی ندارد نبود و به خوبی کار می کرد.

از طریق دکمه استارت خودرو را روشن کرده و اهرم تعویض دنده را در حالت D قرار داده و شروع به حرکت می کنیم. پدال گاز در ابتدای حرکت کمی سفت به نظر می رسید ، در ادامه با فشردن پدال و حرکت پر شتاب خودرو تازه با قدرت موتور جدید نصب شده بر روی تیوولی آشنا می شویم .

حرکت خودرو بدون هیچ مکثی و با شتاب بسیار مناسب آغاز می شود و دیگر از آن تیوولی تنبلی که در زمان حرکت با ناله صدای موتور مواجه می شدید خبری نیست.

تعویض دنده ها با لطف استفاده از گیربکس شش سرعته اتوماتیک AT ساخت کمپانی آیسین کاملا نرم انجام می شود و خودرو به سرعت شتاب می گیرد .

هندلینگ خودرو خوب بود و هیچگونه احساس گیج بودن خودرو حتی در سر پیچ های تند نیز به راننده منتقل نمی شد. سیستم تعلیق خودرو در هنگام عبور از دست انداز ها عمکرد نرمی از خود نشان داد که نکته مناسبی برای این گراس اوور تلقی می شود.

بزرگترین نقطه منفی این خودرو را باید کم بودن فضای صندوق عقب آن دانست زیرا این فضا  خصوصا اگر قصد مسافرت داشته باشید خیلی کم است هرچند که می توان با خواباندن صندلی های ردیف عقب میزان حجم صندوق را افرایش داد.

تیوولی اسپشیال در موضوع آپشن خودرو تقریبا کاملی تلقی می شود  هر چند که می شد به جای ترمز دستی قدیمی از ترمز پارک برقی در آن استفاده کرد.

استفاده از لاستیک های ایرانی تغیر چندانی بر روی نرمی خودرو نداشت

استفاده از لاستیک های ایرانی تغیر چندانی بر روی نرمی خودرو نداشت هر چند که این لاستیک ها با کد ZR مناسب برای سرعت های بالا طراحی شده بود که نکته مثبتی می توان تلقی کرد.

پشتیبانی از زبان فارسی علاوه بر مانیتور در تمامی منو های آمپر جلو نیز دیده می شود

تیوولی اسپشیال هم اکنون در بازار در محدوده 1.5 میلیارد تومان به فروش می رسد که با توجه به اینکه در این رنج هم اکنون خودروهای چینی ارائه می شود برای افرادی که خواهان استفاده از یک خودرو کره ای  صفر کیلومتر با مدل 1401 هستند می تواند انتخاب مناسبی باشد.

تماشاخانه ببینید| از ثبت شگفت‌انگیز رعد و برق تا پیدایش آبشارها و دره‌هایی که آب می‌سازد ببینید| کار پسندیده راننده بیل مکانیکی در حق یک کامیون / دل بسربچه را شاد کرد فیلم های دیگر

منبع: عصر ایران

کلیدواژه: کره ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۳۴۲۸۵۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رانت ۴ میلیارد دلاری مونتاژکاران؛ التهاب بازار خودرو نخوابید

در شرایطی شاهد تخصیص حدود ۳ تا ۴ میلیارد دلار ارز به شرکت های خودروساز مونتاژی هستیم، که مشخصا این شرکت ها نتوانستند از التهاب بازار خودرو در برهه ی فعلی بکاهند. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، اخیرا گمرک ایران لیست 100 وارد کننده ی نخست به لحاظ ارزش دلاری در سال 1402 را منتشر کرد. نکته ی قابل توجهی که در این لیست و در بین شرکت هایی که بیشترین میزان ارز را در سال گذشته دریافت کرده اند به چشم می خورد، نقش پر رنگ شرکت های خودرو ساز مونتاژی است.

همانطور که پیوست شماره 2 گمرک مشخص است، اکثر خودروسازان مونتاژی، در لیست بیشترین دریافت کنندگان ارز در سال 1402 قرار دارند. به عنوان مثال در سال 1402 صنایع خودروسازی مدیران حدود 1 میلیارد دلار، کرمان موتور حدود 750 میلیون دلار، کوروش موتور آریا حدود 635 میلیون دلار و بهمن موتور حدود 400 میلیون دلار ارز دریافت کرده اند.

واردات 8.4 میلیارد دلاری قطعات خودرو و موتورسیکلت در سال 1402

لازم به ذکر است محمد رضوانی‌فر معاون وزیر اقتصاد و رئیس کل گمرک ایران درباره حجم واردات قطعات خودرو و موتور سیکلت در سال گذشته عنوان داشت: در سال 1402 به میزان 8 میلیارد و 380 میلیون دلار اجزاء و قطعات خودرو و موتورسیکلت از گمرکات ترخیص و وارد کشور گردید.

همچنین رضوانی‌فر اضافه کرد: این میزان واردات قطعات خودرو و موتورسیکلت در سال 1402 به لحاظ ارزش 32.69 درصد نسبت به مدت مشابه سال ماقبل رشد داشته است. در خصوص عمده‌ترین شرکت‌های واردکننده اجزاء و قطعات خودرو در سال 1402 بیان کرد: صنایع خودروسازی مدیران با 13 درصد، کرمان موتور با 9.65 درصد و کوروش موتور آریا با 5.35 درصد از ارزش کل واردات اجزاء و قطعات خودرو، بیشترین میزان را به خود اختصاص دادند.

چرا با تخصیص میلیاردها دلار به شرکت های مونتاژ کار همچنان بازار خودرو ملتهب است؟

سوالی که در اینجا مطرح می شود این است که با توجه به سهم بخش خودرو در سبد ارزی کشور، که سهم بسیار قابل توجهی است چرا همچنان چالش خودرو در اقتصاد ایران حل نشده است؟ گفتنی است دیگر نکته ای که باید به آن اشاره کرد، عدم ایجاد اشتغال برای جمعیت قابل توجهی توسط شرکت های مونتاژ کار با توجه به تخصیص ارز 3-4 میلیارد دلاری به آن ها است.

همچنین دیگر نکته ای که برخی از کارشناسان مطرح می کنند این است که آیا این امکان وجود نداشت تا بخشی از ارز های تخصیص داده شده به شرکت های مونتاژ کار صرف واردات خود رو شود؟ چرا که با این میزان ارزی که به این شرکت ها تخصیص داده شده است، می توان تعداد قابل توجهی خودروی با کیفیت وارد کشور کرد که یقینا می تواند از التهابات بازار خودرو بکاهد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • سریع‌ترین خودروهای رکوردشکن تاریخ، هواپیماهای بدون بال با سرعت 1000 کیلومتر (+عکس)
  • 2 خودرو جدید کرمان موتور (+عکس )
  • قیمت 2 خودرو جدید کرمان موتور اعلام شد (عکس)
  • (تصاویر) این ۲ خودروی جدید امسال وارد بازار ایران می‌شوند
  • هم زمان با حضور شرکت جک در نمایشگاه خودرو پکن: 2 خودرو جدید کرمان موتور که امسال وارد بازار ایران می شوند مشخص شدند (+عکس ،اسامی و مشخصات)
  • قیمت خودرو امروز ۱۰ اردیبهشت + جدول
  • رانت ۴ میلیارددلاری مونتاژکاران؛ التهاب بازار خودرو نخوابید
  • تخصیص ۳.۱ میلیارد دلار برای مونتاژ/ برای واردات خودرو ارز نداریم؟
  • رانت ۴ میلیارد دلاری مونتاژکاران؛ التهاب بازار خودرو نخوابید
  • (تصاویر) شاسی‌بلند چینی بازار ایران به بریتانیا می‌رود